Actualidad

Nota de tast de Mas Donís Rosat pel restaurant La Boella

Mas Donís Rosat 2011

80% Garnatxa/ 10% Merlot/ 10% Syrah
 

Fase Visual:
Vi de color vermell grosella intens amb ribets violacis. Color viu i net. Deixa en la copa la llàgrima una mica marcada.

Fase Olfactiva:
A primer cop de nas, dona una bona intensitat de fruita vermella, i un cop anem remenant la copa aquests aromes apareixen amb més força. Trobem sobretot notes de maduixa, cirera. Algun toc floral de violetes i alguns matisos herbacis que li donen frescor.

Fase Gustativa:
Entrada càlida, suau. Amb bona estructura en boca, rodó i equilibrat. Vi fresc amb una acidesa marcada i ben integrada. Franc, ja que ens tornen a aparèixer en la retro- nasal els mateixos aromes a fruites vermelles que em notat en nas.

Impressió:
Després de tastar el vi et deixa una sensació de frescor, amb un regustet de la fruita a la boca que es manté durant força estona. Agradable de beure per la joventut i frescor, i a la vegada amb estructura.

Maridatge:
Nosaltres al restaurant la Boella el casem molt bé amb el carpaccio de tonyina amb vinagreta d’olives i cebetes
L’estructura que trobem en el vi ens aguanta la greixositat de la tonyina. La bona acidesa i la frescor lliguen bé amb la vinagreta, què sol ser difícil d’acompanyar. I els tocs de l’oliva negra potencien les aromes de fruites vermelles del Mas Donís.

Roser Virgili (Sommelier)
Piqui Vilella (Cap de sala)

 

El més nou