Vinyes

De les nostres garnatxes més velles als nostres pinots més delicats, i dels nostres costers a les terrasses; les nostres vinyes ofereixen una gran varietat de terrenys i sòls.

Anterior
Següent

Les Vinyes

Alçant-se al voltant del poble de Capçanes, a costers i terrasses, les nostres vinyes es troben protegides per la Serra de Llaberia. Treballem majoritàriament amb dos varietats autòctones: La Garnatxa negra i el Samsó, que es troben a una considerable altitud i moltes en vas. Alguns ceps fins i tot arriben als 110 anys de vida. En uns sòls minerals y pedregosos de llicorella, calissa i argila, les nostres vinyes en treuen una alta concentració e intensitat donant un perfil únic als nostres vins.

Els Terrers

La personalitat dels nostres vins ve marcada gràcies en major part per la varietat de sòls de que disposem aquí a Capçanes. De la frescor de la nostra calissa a la fruita de la nostra argila, passant per la mineralitatde la llicorella i sense oblidar-nos dels vigorosos deserts de panal; les nostres vinyes es troben repartides en una generosa varietat de sòls que proporcionen complexitat i varietat als nostres vins.
Anterior
Següent

Argila

Els vins salvatges! Terrenys en zona de llacs que han anat sedimentant per la presència d’aigua. El color roig ve per l’oxidació en sòls molt compactes, sense oxigen, on les plantes pateixen i busquen els camins per on es filtra l’aigua.

Anterior
Següent

Llicorella

Els vins exuberantment minerals. La roca, ben enfonsada, pateix l’escalfor de l’activitat geològica de la terra i la pressió pel volum de matèria que té al damunt. La pedra s’escalfa i es lamina, en contacte permanent amb les arrels.

Anterior
Següent

Calissa

Els vins frescos i subtils. Una roca fragmentada que crea camins per on l’arrel busca l’aigua. Si plou, l’aigua circula ràpidament; però si no, no hi ha retenció. Per això les arrels són profundes (de 8 a 12 metres), perquè cerquen on el terreny és més compacte.

Anterior
Següent

Panal

Els vins fàcils de beure … i d’entendre. El vent erosiona la terra de zones costaneres seques, platges, desert…Són zones àrides on l’arena i els llims permeten que les arrels siguin profundes i trobin la presència de calç.

Els Viticultors

Una forma de vida, una oportunitat per relacionar-me amb altres viticultors, enòlegs, ...

Una lluita permanent, ... que val la pena.

Ser pagès a Capçanes és un luxe ... hi ha tanta gent darrera!