Actualidad

Festa de Final de Verema al Celler de Capçanes

Hem finalitzat la verema i hem aprofitat per a presentar als socis la nova plana web i els nous vins. La nova imatge del Costers del Gravet i del Vall del Calàs ha centrat l´atenció de la diada, donat que les etiquetes frontals són escriptures reals dels socis, de fa més de cent anys, de les partides d´on surt el raïm per a aquests dos vins.

Referent a la verema, els primers 10 dies hem d´admetre que no van ser gens fàcils, però al final… ha resultat millor que mai!!!
La calor d´aquest estiu i l´estrés hídric va afectar les vinyes a les parts més baixes, durant el mes d´agost. El vent de l´interior tampoc va ajudar massa i vam perdre un 20% de la producció a les zones més baixes del sud est a una altitud de 150-200m.

Afortunadament, a principis de Setembre el temps va canviar completament i fins i tot va esdevenir un pèl fred, 12-14º a la nit i mai per sobre dels 20-25º durant el dia. Això va significar la recuperació de les vinyes de mitjana altitud cap amunt i …senzillament estaven estupendes!!!!!

Tot va començar semblant una ràpida i prompta  verema i finalment aquestes fantàstiques condicions climàtiques de la tardor van desaccelerar la verema i vam acabar-la a principis d´Octubre. En resum, la verema 2011 es divideix en dos extrems: menys quantitat de raïm però uns grans vins d´alçada.

El més nou