Actualitat

Parés Baltà, Gratavinum i Dominio Romano. La familia Cusiné mostra els seus vins en la 8ª Nit de les Garnatxes

La família Cusiné uneix passió, emoció i esforç al servei del cultiu de la vinya i l’elaboració dels vins, que es reflecteixen en l’ús de tècniques respectuoses amb el medi ambient que han atorgat als seus vins el certificat d’ecològics. Vins del Penedès, Priorat i Ribera del Duero són els que podreu tastar a la 8ª Nit de les Garnatxes!

PARÉS BALTÀ
www.paresbalta.com
 
És un celler 100% familiar els orígens del qual daten de l’any 1790. Elaboren vins i caves de qualitat amb raïms de les seves 5 finques, un gran mosaic de sòls i microclimes, amb vinyes plantades entre els 170 i els 750 m. d’altitud, que donen personalitat als seus vins. Cultiven les vinyes de forma ecològica des del 1790 i biodinàmica des del 2013. Tenen ovelles per la fertilització dels camps i abelles que ajuden a pol·linitzar i transmetre l’essència mediterrània als seus raïms.
Un celler amb una llarga tradició, però amb idees joves i fresques. La direcció és a mans de la 3ª generació de la família, formada per en Joan i en Josep Cusiné. Les seves esposes, Mª Elena Jiménez i Marta Casas, són les responsables de l’elaboració dels vins. Dues joves enòlogues amb gran talent, la influència de les quals es reflexa en els vins, que tenen caràcter i concentració i alhora mostren elegància i equilibri.
 
 
GRATAVINUM
www.gratavinum.com
 
En els salvatges i abruptes paisatges del Priorat es duu a terme una àrdua lluita per la supervivència de la vinya: terrenys pedregosos, cultiu en terrasses, clima extrem. Un ambient únic que captiva qualsevol amant de la natura i del vi. L’any 2003, Joan i Josep Cusiné, les seves mullers Mª Elena Jiménez i Marta Casas (enòlogues de PARÉS BALTÀ), i l’enòleg Jordi Fernández, van decidir iniciar un aventura al Priorat.
Així va néixer GRATAVINUM, contracció de Gratallops (poble on es troba el celler) i Vinum, vi en llatí, un homenatge a la terra on creixen les vinyes i als pioners en el seu cultiu: els romans.
 
 
DOMINIO ROMANO
www.dominioromano.com
 
L’any 2005, la família Cusiné, fidel a la seva llarga tradició de passió i dedicació a l’elaboració de vins al Penedès (PARÉS BALTÀ) i al Priorat (GRATAVINUM), va decidir embarcar-se en un nou projecte a la Ribera del Duero tot seguint les pautes marcades pels primers viticultors de la regió. Varen seleccionar els ceps que millor podien reflectir la seva filosofia: vinyes velles de Tinto Fino repartides per diverses zones de la denominació, conduïdes en vas en terrenys de secà, i cultivades ecològicament per agricultors que senten la viticultura com una cosa molt especial.
El treball al celler té un clar objectiu: transmetre el caràcter de la varietat autòctona dels millors terrers de la regió, respectant la tradició i l’entorn.