Actualidad

“Emerging From the Shadows”

The New York Times dedica un extens article a la DO Montsant, sota el títol “Negres espanyols que emergeixen de les ombres” (22-02-2013). Entre ells, el Peraj petita del Celler de Capçanes.
Per al NY Times, la DO Montsant és tot un “descobriment”, i és un “exemple de la transformació que, en el món del vi, s’ha donat a l’estat espanyol”.


Segons Eric Asimov, el crític de vins de la publicació que signa l’article, el Montsant és una d’aquestes regions que “s’ha reinventat”, i en la que els nous productors “han saltat a la palestra mundial”.
A banda d’aquestes primeres aproximacions, l’article fa esment alguns dels trets que defineixen la DO Montsant, com l’ús de la garnatxa i la carinyena com varietats identitàries, la diversitat de sòls i de microclimes, la bona relació qualitat-preu dels seus vins i el pes cultural de la regió.
Eric Asimov completa la seva aproximació a la DO Montsant amb el tast de 10 de vins, dels que en destaca el seu equilibri, així com les notes de fruita i els matisos de regalèssia, minerals… entre ells PEraj Petita 2010 del Celler de Capçanes, del qual dóna la seva nota de tast.
 

Celler de Capçanes, 
Montsant Peraj Petita 2010
Brillant i especiat amb tanins evidents, aromes de fruita vermella i un toc de fusta (i és kosher). 

Enllaç a l'article complet: http://www.nytimes.com/2013/02/27/dining/reviews/spanish-reds-that-emerge-from-the-shadows.html?pagewanted=all&_r=2&

El més nou