Actualidad

Tast esotèric al Celler de Capçanes

12/12/12 Dia perfecte per a la realització d’un tast esotèric a càrrec del Sr Kovar. D’origen Txec, editor de professió i titulat en dret, el Sr Kovar va descobrir els seus poders fa alguns anys. Des de llavors és sanador, cura a les persones mitjançant l’energetització de l’aigua que posteriorment els fa beure.

En aquest cas, el Sr Kovar ha viatjat des d’Alemanya, on resideix, fins al Priorat per a participar en el tast de vins energetitzats  en col·laboració amb el Celler de Capçanes.

El mateix dia es varen dur a terme dos tastos. El primer a la Universitat Rovira i Virgili gràcies a la col·laboració de Montse Nadal, professora del grau d’enologia, en el qual varen assistir fins a 12 tastadors professionals. Un segon tast es va dur a terme al Celler de Capçanes cap al vespre amb 15 tastadors més.

La finalitat d’aquest tast era comprovar si hi havia diferències significatives entre el mateix vi energetitzat i no- energetitzat. D’aquesta manera el Sr Kovak (amb la presència d’un testimoni) va energetitzar alguns dels vins de la sessió que varen ser valorats pels tastadors.

Com a primera aproximació als resultats, molts dels tastadors varen percebre diferències entre els vins energetitzats i no- energetitzats, diferències que s’atribuïen generalment a l’astingència, suavitzant- la i arrodonint els vins en el cas dels energetitzats.

Més endavant, amb el tractament de les dades de tast afinarem els resultats, que prometen ser sorprenents!

El més nou