Actualidad

Vi kosher de Capçanes per Paula Bosch: Finesa i elegància

La columnista de vins de CRESCENDO, Paula Bosch, presenta vins kosher de Catalunya i reconeix paral·lelismes reveladors amb vins orgànics de producció biodinàmica. Link: https://crescendo.de/paula-bosch-koschere-weine-capcanes-1000084658/

 

Peraj Petita Rosat 2020

Aquest rosat delicadament afruitat i amb aroma floral brilla en colors flamencs i, des del primer moment, en que es vessa la copa com si es tractés de petites piruetes d’una ballarina al llac dels cignes de Txaikovski . Hibisc, gerds, taronja, roses de te. En boca brilla amb sucoses maduixes i una frescor cítrica. Pas per boca molt agradable i deliciós, no només per a l’estiu.

 

Peraj Ha’abib Pinot Noir 2019

 El color vermell cirera suggereix un tipus de vi lleuger des de la primera impressió, cosa que confirma aviat. Fascina l’olor de clau, compota de prunes, meló vermell i sucós. Taní noble madur i de gra fi. Un Pinot Noir molt notable fora de la seva França natal. Lleugerament fred, deliciós amb salmó, pizza, i pernil salat.

 

Peraj Ha’abib 2019

 Cupatge de Carinyena, Cabernet Sauvignon i Garnatxa, que varia segons la verema, no és subtil en boca, sinó més aviat desafiant. Aromes de fruita vermella, florals i especiats de te de malva, lliri, cireres àcides i nabius. Llavors dispersa nombrosos tanins de gra molt fi amb una forma decididament rústica i descarada. Estructura terrosa predominant.

 

Flor de flor de Primavera Samsó 2018

 Els dos millors vins de la sèrie kosher provenen de terrasses de vinya molt antigues amb ceps de més de 100 anys d’antiguitat i sobre sòls de pissarra, granit i argila. No es fàcil troba viticultura més extrema que aquesta. El Samsó, també conegut com a carinyena, té una disfressa una mica més femenina i porta les notes fosques de nabiu, cassis i remolatxa, tant pel que fa a l’olfacte com al gust. Les subtils notes de fusta complementen el caràcter àcid. La textura finament acanalada fa pensar en mocadors de seda extremadament fins. Quin vi per aquest preu!

 

Flor de flor de Primavera Garnatxa 2018

 Si el Samsó és massa intens per a vosaltres, aquesta es la vostra alternativa. Baies fosques, suc de cirera, fumat, coriandre i amb moltes notes minerals i terroses. Quin aspecte perfumat i de múltiples capes, que canvia constantment amb l’aire i la temperatura. El clau, la nou moscada, els grans de pebre negre i la cansalada transmeten notes addicionals a la boca. Els tanins encara joves es mantenen compactes fins al llarg i gran final. Com vi de misa, ompliria catedrals senceres.

El més nou