Actualidad

Verema 2020

L’últim tanc ja està completament fermentat i ens fa molta il·lusió parlar-vos de la verema del 2020.

L’abundant pluja d’hivern i primavera de 900 litres/m2 va ser una benedicció per a les vinyes i les aigües subterrànies de la nostra població. Fins i tot el nostre embassament es va omplir després d’anys de sequera i ens va alegrar la vista veure’l així. Gràcies al bon subministrament d’aigua, les nostres vinyes es van mostrar exuberants durant tot l’estiu, amb un verd intens fins a la collita. Una autèntica festa per als ulls!

L’inconvenient de la pretemporada humida va ser la infestació de míldiu a la primavera, que fins ara no coneixíem a la nostra regió. Un problema més o menys significatiu en funció de la varietat de raïm, però que es va intensificar al fons de les nostres valls i a les nostres parcel·les de cultiu ecològic. Per a nosaltres això va implicar temporitzar els intervals perfectes per als tractaments del raïm. Vam arribar als límits del que és possible. I el primer atac fúngic va provocar una reducció de la collita del 20% en comparació amb l’any anterior.

Tot i així, la collita ens va oferir uns resultats sensacionals, acompanyats per unes imatges estiuenques de llibre.

Sabem que durant estius calorosos i secs la sequera pot provocar la caiguda de fulles, el rendiment de la fotosíntesi es veu deteriorat i la vinya està exposada a l’estrès per calor.
Això fa que el raïm s’assequi parcialment abans d’acabar de madurar. Però ni de lluny ens hem trobat en aquestes circumstàncies!
Des del maig fins a la verema, la maduresa del nostre raïm va ser un crescendo perfecte. Vam obtenir resultats gairebé perfectes en: equilibri sucre-àcid, contingut d’àcid màlic / tartàric, profunditat de color, valors d’extracte, maduresa del taní i salut del raïm

Va ser un plaer processar aquests raïms al celler. La fermentació alcohòlica va tenir lloc sense problemes. Tot ben fermentat. La fermentació malolàctica encara està en ple desenvolupament. Els valors d’àcid volàtil són molt baixos i amb un gran rendiment de color.
Un agraïment especial de part de l’Anna, la nostra enòloga, que elogia els nostres viticultors per la seva atenció en els detalls i la cooperació i esforços en la selecció de raïm.

Els vins joves del 2020 ja estan disponibles i, en aquest moment de l’any, són inusualment clars, definits i purs. El color és profund. Els tanins dels negres són greus i de gra fi.

És per tot això que l’equip del celler està molt content de les qualitats del 2020 tot i que els nostres agricultors van patir importants pèrdues de rendiment.

Amb el següent videoclip, us convidem a ser partíceps d’aquesta collita.

Diverteix-te i no dubtis a compartir-ho a Instagram i Facebook.

Salut!

 

L’equip de Capçanes

El més nou