Actualitat

Joan Lluís Gómez, somelier del restaurant Sant Pau (Carme Ruscalleda), tasta Flor de Primavera/ Peraj Ha’abib 2009

Peraj Ha’Abib- 2009/ Flor de Primavera
Celler Capçanes- D.O. Montsant
Varietats: Garnatxa, Samsó, Cabernet Sauvignon

Vi de color grosella madura amb ribet grana de capa mitja, net i lleuger en copa amb presència de llàgrima. La imatge d’aquest vi ja ens aporta una lectura positiva d’un vi fresc i complex.

Delicada intensitat aromàtica on destaca el record mineral indicador d’una bona feina feta amb la samsó. Un parell de voltes a la copa on la primera impressió és càlida probablement pel seu grau d’alcohol, característica de la zona i d’aquestes últimes anyades més caloroses que estem tenint, reflectides en uns raïms sans i madurs que ens aporten aquests aromes més afruitats i especiats. Subtils tocs de torrats origen d’una criança en barrica ben integrada que es fa present amb timidesa, una mostra del temps prudencial de criança per domesticar  aquests raïms donant així una complexitat i elegància molt agradable.

Entrada deliciosa i sedosa amb presència d’un taní tímid golós i una marcada acidesa molt llaminera que ens fa salivar donant un volum molt agradable en el paladar. Final càlid terrós i balsàmic on destacaria herbes aromàtiques conjuntament amb un reragust de fruita vermella.
Tot i la delicadesa que té (el recordava molt més rústic) crec que és un vi que es mantindrà en perfectes condicions 4 o 5 anys on probablement guanyi amb aromes molt més balsàmics i minerals. Esperarem?

Aquest vi l’he acompanyat amb:
Entrecot amb salsa de bolets, patates al forn i amb una mica d’Humus (puré de cigrons) amb pebre vermell i sèsam.
Crec que ha estat un quintet perfecte, dona la impressió que no poguessin existir uns sense els altres. Ajuda a potenciar les espècies del humus donant forma a un plat exòtic. Acompanya la carn amb una delicadesa admirable, conjuntament amb la salsa de bolets tota una harmonia de sabor que el conjunt fan que no vulguis acabar mai.

Joan Lluís Gómez.