Actualidad

Vi kosher, pura bellesa

Capçanes, en la comarca del Priorat. Divendres, prop el capvespre. Temps del Sabbath, descans jueu. Temps d’un vi kosher (pur). Temps de Peraj Ha’abib.

Divendres, un tomb fins a casa del Jürgen. Abans del capvespre, temps de boscos i vinyes que descansen i floreixen. Menjar i vins, esplèndids blancs i rosats. Enfosqueix, temps de negres. De puresa. D’elegància. Finor d’aromes. Més elegància. Peraj Ha’abib. Fruita en boca. Naturalesa. Equilibri que regna. Temps d’un vi kosher. “Vinificat sota l’estricta supervisió del rabí de la comunitat jueva Habat de Barcelona”, aquest Peraj Ha’abib és Flor de Primavera. I l’equip d’enòlegs decideix, però no pot tenir contacte visual amb el vi. I aquest vi és una meravella. És Peraj Ha’abib. Flor de Primavera. Aquest és el seu nom. Un vi kosher que ha deixat de ser kosher (no sóc jueu) en l’instant que he obert l’ampolla. Ha perdut la seva puresa, encara que es mantingui sencera. Pura bellesa.

Juan Fernández- Cuesta. Diario ABC

 

El més nou