Actualidad

Please the Palate: Parlant sobre el Terroir amb Capçanes

Aquest mes Allison Levine en el seu blog "Please the Palate" parla sobre la influència dels terrers a la graella i recomana la col·lecció de La Nit de les Garnatxes del Celler de Capçanes.

"Tothom parla sobre la influència del Terroir en el raïm. Però per comprendre realment la influència del sòl en el vi, què passaria si poguessis fer servir el mateix raïm, la mateixa collita, la mateixa regió, les mateixes pràctiques de viticultura , la mateixa vinificació però amb quatre sòls diferents?
Es pot fer, amb la sèrie de Capçanes 'La Nit dels Garnatxes'

Panal
La sorra no proporciona nutrició a les vinyes. No reté l'aigua i no manté la calor. El canvi en les temperatures entre el dia i la nit dóna com a resultat un augment de l'acidesa en el raïm. El vi resultant és fresc i cruixent amb notes de gerds, móres fresques i violetes. Al paladar, és lleuger i delicat amb tanins mitjans i acidesa mitjana.

Argila
L'argila té una alta retenció d'aigua però després es torna pesada com el formigó. El sòl és ric en nutrients i el vi resultant és d'un color vermell més fosc amb aroma potent de gerd negra, cirera negra, violetes, esbarzers i terra. Al paladar, el vi té tanins mitjans i l'acidesa és brillant i colpeja els costats del paladar. Vi rústic però estructurat.

Calissa
La pedra calcària és un sòl pobre però conté minerals. No conté aigua ni calor. El vi resultant és delicat amb una estructura sofisticada. Té notes fredes i calcàries amb notes de magrana i cirera agra, així com tanins mitjans i acidesa més elevada.

Llicorella
La pissarra manté la calor i produeix raïms que són més altes en alcohol, més baixes en acidesa i dolços. El vi té elegants aromes de mores, cacau amarg i notes florals. Al paladar, estructurat amb tanins mitjans i acidesa que colpeja la part posterior del paladar.

Aquí el link:
http://napavalleyregister.com/wine/columnists/allison-levine/allison-levine-s-please-the-palate-talking-about-terroir-with/article_d4f1e3ab-ea39-51d7-965f-239a812f8674.html

El més nou