Actualidad

“Priorat-Montsant-Siurana”, candidata a Patrimoni Mundial de la Unesco

El Consejo del Patrimonio Histórico, reunit a Santo Domingo de la Calzada, ha acceptat  la candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ a Patrimoni Mundial de la UNESCO.
La proposta de candidatura, segons els requisits de la UNESCO, justifica el seu valor universal excepcional, en base als criteris V i VI establerts per la Convenció: per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».

http://prioritat.org/priorat-montsant-siurana-candidata-a-patrimoni-mundial-de-la-unesco/

El més nou