Actualidad

Guia Proensa 2014

Ja està disponible la Guia Proensa 2014, dotzena edició de la selecció dels millors vins d’Espanya signada pel periodista Andrés Proensa.
L’any passat, després de deu anys, l’autor va caviar els criteris de selecció dels vins per a incloure exclusivament aquells que arribaven o superaven els 90 punts i així valdre al llibre la qualificació de la guia dels vins extraordinaris.

Aquest any aquesta expressió està més que justificada. L’arribada de vins de collites molt favorables en moltes zones productores com la 2009, 2010 i 2011, ha estat un dels factors principals per l’arribada de una gran quantitat de vins excel·lents.
 
Pel que fa al Celler de Capçanes, l’autor hi dedica algunes paraules, se’n diu que “no es freqüent que una cooperativa tingui el protagonisme i lideratge que té el Celler de Capçanes dins la jove DO Montsant… La cooperativa de Capçanes va ser un dels Cellers que reivindicà el caràcter diferencial de la zona perifèrica davant la prestigiosa DOQ Priorat”, expliquen “el gran Cabrida va ser tot un toc d’atenció sobre les singularitats d’una col·lecció de vins ple de suggerents matisos”.
 
Al Celler de Capçanes estem molt contents de les puntuacions rebudes:
 
– Cabrida 2011: 98p, Una de les millors collites del millor vi negre del Montsant. Ample, potent, amb molts matisos i molt caràcter; elegant. Equilibrat i amb força noble en boca, fresc, saborós, expressiu.

– Mas Tortó 2011: 93p, Suggestiu, amb nervi. Fi caràcter afruitat (fruita vermella, flors blaves) enaltit per la criança, tons balsàmics. Potent, consistent, fresc, saborós, ample.
 
– Costers del Gravet 2010: 91p, Complex. Fi en nas, s’expressa amb un gran pas en boca, fresc, equilibrat, saborós, ampli, llarg.