Actualitat

La perla ‘kosher’ de Capçanes

A principis dels noranta el president de la cooperativa, Francesc Blanch, va sortir a l'estranger a vendre el seu vi. L'aventura va ser el primer capítol d'una història plena d'èxits a tot el món.

Francesc Blanch, el president de la cooperativa de Capçanes, fa trenta anys que va aprendre a solcar sobre les ones del mar. És un pagès atípic en qui li agrada treballar la terra per desdprés poder gaudir del mar fent windsurf. Potser per això l'any 1991, quan encara les cooperatives no sortien a l'estranger a vendre, va decidir anar-se'n a París per donar a conèixer els vins que es feien en aquest petit celler del Priorat. «Vaig oferir el vi a un senyor que era jueu i em va dir: "Un gran vi. Podria ser un gran kosher", recordava Blanch aquesta setmana.